365 Μέρες | Από 9 πμ έως Δύση ήλιου
GR | EN
Αφρικάνικη χελώνα

Αφρικάνικη χελώνα

Υιοθέτησέ το!

Επιστημονική Ονομασία:

Geochelone sulcata


Κατανομή

Κ. Αφρική, δυτικά εώς ανατολικά.


Διατροφή:

Φυτοφάγο.


Πληροφορίες

Ζει σε καυτές, άγονες περιοχές, όπου συνήθως δεν υπάρχουν πηγές νερού. Τις περιόδους που κάνει πολύ ζέστη, σκάβει και θάβεται σε λάκους έως 3 μέτρα μήκος.                                                
                                                                                                      
Φτάνει έως 100 κιλά σε βάρος και 1 μέτρο σε μήκος και αποτελεί την μεγαλύτερη χελώνα της Αφρικανικής ηπείρου.

Το είδος απειλείται εξαιτίας της καταστροφής του φυσικού του περιβάλλοντος και το εμπόριο ζώων. Αρκετές χελώνες αιχμαλωτίζονται από τοπικές φυλές για τροφή και κάποιες εξάγονται στην Ιαπωνία για την παραγωγή φίλτρων μακροζωίας.
                                                   




Αναζητήστε τα ζώα μας :



Αναζητήστε τα ζώα μας αλφαβητικά: