365 Μέρες | Από 9 πμ έως Δύση ήλιου
GR | EN
Άγριο σκυλί της Αφρικής

Άγριο σκυλί της Αφρικής

Υιοθέτησέ το!

Επιστημονική Ονομασία:

Lycaon pictus


Κατανομή

Υποσαχάρια Αφρική (κυρίως βόρεια Μποτσουάνα, τη δυτική Ζιμπάμπουε, την Ανατολική Ναμίμπια, και τη δυτική Ζάμπια) και στο νότιο τμήμα της Ανατολικής Αφρικής (ιδιαίτερα στην Τανζανία και βόρεια Μοζαμβίκη)


Διατροφή:

Πεδιάδες με κοντό χορτάρι, ημι-έρημους, θαμνώδεις σαβάνες και υψίπεδα δάση. Ενώ οι πρώτες μελέτες στο Εθνικό Πάρκο Serengeti στην Τανζανία, οδήγησε σε μια πεποίθηση ότι τα Άγρια Σκυλιά της Αφρικής ζούσαν κυρίως σε ανοιχτές πεδιάδες, πιο πρόσφατα στοιχεία δείχνουν ότι φτάνουν σε υψηλότερες πυκνότητες στις πυκνές, θαμνώδεις περιοχές.


Πληροφορίες

Βιότοπος:  Πεδιάδες με κοντό χορτάρι, ημι-έρημους, θαμνώδεις σαβάνες και υψίπεδα δάση. Ενώ οι πρώτες μελέτες στο Εθνικό Πάρκο Serengeti στην Τανζανία, οδήγησε σε μια πεποίθηση ότι τα Άγρια Σκυλιά της Αφρικής ζούσαν κυρίως σε ανοιχτές πεδιάδες, πιο πρόσφατα στοιχεία δείχνουν ότι φτάνουν σε υψηλότερες πυκνότητες στις πυκνές, θαμνώδεις περιοχές.

 

Κύηση: 71-73 ημέρες, 10-11 μικρά, ως 21 έχουν καταγραφθεί

 

Κοινωνική δομή: Οι αγέλες φτάνουν έως και 40 μέλη, ενώ ο μέσος όρος είναι 7-15 μέλη. Η αγέλη έχει ένα άλφα αρσενικό και ένα άλφα θηλυκό, που είναι το κυρίαρχο ζεύγος. Υπάρχουν ξεχωριστές ιεραρχίες κυριαρχίας για αρσενικά και θηλυκά. Κατά μέσο όρο η αγέλη έχει περισσότερα αρσενικά από θηλυκά.

 

Βάρος: 18-36 kg

 

Διαστάσεις:  75 - 110 cm μήκος, 61 – 79 cm ύψος

 

Διάρκεια Ζωής: ~10 χρόνια

 

Πληθυσμός στη φύση: 3000-5500

 

Απειλές: Κατακερματισμός βιοτόπου, ανθρώπινη εξάπλωση.

 

Κατάταξη IUCN: Κινδυνεύον

 

Γνωρίζετε ότι:

  1. Συνεργάζονται στη φροντίδα των μικρών, τραυματιών ή άρρωστων μελών της αγέλης. Όταν επιστρέφουν από το κυνήγι, ταϊζουν με αναγωγή (έμετος) τα μικρά, τους τραυματίες και αρρώστους, καθώς και κάθε ενήλικο που δεν ήταν σε θέση να πάει στο κυνήγι.
  2. Είναι κυρίως ημερόβια, κυνηγούν κυρίως το πρωί και νωρίς το βράδυ. Θα κυνηγήσουν και τη νύχτα, αν υπάρχει φωτεινό φεγγάρι.
  3. Κυνηγούν το θήραμα μέχρι να κουραστεί και μερικές φορές το ξεκοιλιάζουν ενώ εξακολουθεί να τρέχει. Μόλις κουραστεί το θήραμα, κόβεται σε κομμάτια.



Αναζητήστε τα ζώα μας :



Αναζητήστε τα ζώα μας αλφαβητικά: