365 Μέρες | Από 9 πμ έως Δύση ήλιου
GR | EN
Αγριόγατα

Αγριόγατα

Υιοθέτησέ το!

Επιστημονική Ονομασία:

Felis silvestris


Κατανομή

Δυτική Ευρώπη από την Αγγλία έως την Ελλάδα, περιοχές της ανατολικής Ευρώπης έως τη Mαύρη Θάλασσα


Διατροφή:

Μικρά τρωκτικά, κουνέλια, λαγούς, πουλιά και μερικές φορές ερπετά και έντομα


Πληροφορίες

Η αγριόγατα ζει κυρίως σε δασώδεις περιοχές. Είναι ντροπαλό ζώο, κυρίως νυκτόβιο και ταξιδεύει έως και 10χλμ την νύχτα ψάχνοντας για θηράματα. Γύρω στον Απρίλιο-Μάïο, το θηλυκό γεννάει 2 έως 6 γατάκια τα οποία μένουν με την μητέρα τους μέχρι να γίνουν 6 μηνών.

Ο μέσος όρος ζωής τους είναι 10-12 χρόνια.

 

Η κατάστασή του στη φύση θεωρείται ελάχιστης ανησυχίας.




Αναζητήστε τα ζώα μας :



Αναζητήστε τα ζώα μας αλφαβητικά: