365 Μέρες | Από 9 πμ έως Δύση ήλιου
GR | EN
Αγριογούρουνο

Αγριογούρουνο

Υιοθέτησέ το!

Επιστημονική Ονομασία:

Sus scrofa


Κατανομή

Ευρασία, Β. Αφρική και Νήσοι Μεγάλες Σούνδες


Διατροφή:

Παμφάγο. Χόρτα, καρπούς, μούρα, πεθαμένα ζώα, ρίζες, έντομα, μικρά ερπετά, νεαρά ελάφια και αρνάκια.


Πληροφορίες

Βιότοπος:  Δάση, καλλιέργειες, ανοιχτοί θαμνότοποι

Βάρος: 44-320 κιλά


Διαστάσεις: 90-200εκ. ύψος 55-110εκ


Κυοφορία:  Κυοφορία 112-130 μέρες, 5-9 μικρά


Διάρκεια ζωής: 3-10


Κοινωνική δομή: μοναχικά αρσενικά, μητριαρχικές οικογένειες 20 ή έως 100 ατόμων.


Πληθυσμός στη φύση: άφθονο


Κατάσταση IUCN:  Μειωμένου Ενδιαφέροντος

 

Απειλές: Δεν υπάρχουν σημαντικές απειλές για αυτό το είδος.


Γνωρίζετε ότι:

  1. Έχουν χαυλιόδοντες στα κάτω χείλη τους. Τα αρσενικά έχουν μεγαλύτερους από τα θηλυκά (έως 6εκ) και γέρνουν προς τα πάνω εξέχοντας από το στόμα.
  2. Τα αρσενικά έχουν επίσης χαυλιόδοντες και στα πάνω χείλη για να ακονίζουν τους κάτω.



Αναζητήστε τα ζώα μας :



Αναζητήστε τα ζώα μας αλφαβητικά: