365 Μέρες | Από 9 πμ έως Δύση ήλιου
GR | EN
Βόας της Ν. Γουινέας

Βόας της Ν. Γουινέας

Υιοθέτησέ το!

Επιστημονική Ονομασία:

Candoia aspera


Κατανομή

Νέα Γουινέα, Νήσοι Μολούκες και Σολόμωντα.


Διατροφή:

Σαρκοφάγο. Βατράχια, σαύρες, αρουραίους και ποντίκια.


Πληροφορίες

Βιότοπος: Τροπικά δάση, φυτείες καρύδας κοντά σε νερό.

 

Κυοφορία: ~9 μήνες, 10-15  μικρά

 

Κοινωνική δομή: Μοναχικό

 

Βάρος: ~1 κιλό

 

Διαστάσεις: 60-90 εκ

 

Πληθυσμός στη φύση: Άγνωστο

 

Διάρκεια ζωής: 9,9 max υπό ανθρώπινη φροντίδα

 

Απειλές: Δεν υπάρχουν σημαντικές απειλές για αυτό το είδος.

 

Κατηγορία κινδύνου IUCN:  Μη αξιολογημένο

 

Γνωρίζετε ότι:

  1. Το μικρό αλλά παχουλό τους μέγεθος και το τριγωνικό κεφάλι τους τα κάνει να μοιάζουν σαν οχιά και τους προσδίδει την Αγγλική ονομασία "Βόας οχιά". Λόγω αυτής της ομοιότητας πολλά θανατώνονται από φόβο, ενώ στην πραγματικότητα είναι ακίνδυνα.
  2. Είναι ωοζωοτόκα, δηλαδή γεννούν μικρά ζωντανά φίδια.



Αναζητήστε τα ζώα μας :



Αναζητήστε τα ζώα μας αλφαβητικά: