365 Μέρες | Από 9 πμ έως Δύση ήλιου
GR | EN
Αφρικάνικη Xελώνα

Αφρικάνικη Xελώνα

Υιοθέτησέ το!

Επιστημονική Ονομασία:

Centrochelys sulcata


Κατανομή

Κ. Αφρική, δυτικά εώς ανατολικά.


Διατροφή:

Φυτοφάγο. Χόρτα, παχύφυτα.


Πληροφορίες

Βιότοπος: Όρια ερήμου ως ξηρές σαβάνες

 

Επώαση: 15-30 αυγά,  επώαση 8 μήνες.

 

Κοινωνική δομή: Μοναχικό

 

Βάρος: 105 κιλά

 

Διαστάσεις: 83cm

 

Πληθυσμός στη φύση: Άγνωστο

 

Διάρκεια ζωής: ~54 χρόνια

 

Απειλές: Μείωση του βιότοπού τους λόγω εκτεταμένης βοσκής και απερήμωσης, κυνήγι για το κρέας από ντόπιες φυλές, διεθνές εμπόριο ως κατοικίδια ή για παρασκευή ελιξίριων μακροζωίας στην Ιαπωνία.

 

Κατηγορία κινδύνου IUCN: Τρωτό

 

Γνωρίζετε ότι:

Είναι η μεγαλύτερη χελώνα της Αφρικανικής ηπείρου και η 3η μεγαλύτερη στον κόσμο.

Την εποχή της ξηρασίας αποσύρονται σε λαγούμια βάθους έως 3,5μ τα οποία σκάβουν με τα μπροστινά τους πόδια.




Αναζητήστε τα ζώα μας :



Αναζητήστε τα ζώα μας αλφαβητικά: