365 Μέρες | Από 9 πμ έως Δύση ήλιου
GR | EN
Φασιανός του Έλιοτ

Φασιανός του Έλιοτ

Υιοθέτησέ το!

Επιστημονική Ονομασία:

Syrmaticus ellioti


Κατανομή

Ν.Α. Κίνα.


Διατροφή:

Παμφάγο. Λοβούς σπόρων, σπόρους, μούρα, φύλλα, μυρμήγκια.


Πληροφορίες

Βιότοπος: Αειθαλή και κωνοφόρα δάση, μπαμπού.


Επώαση: 25-26 μέρες / 5-8 αυγά


Κοινωνική δομή: Μικρές ομάδες 3-4 πουλιών.


Βάρος: αρσενικό 1317γρ max, θηλυκό 1090γρ max


Διαστάσεις: αρσενικό 80εκ, θηλυκό 50εκ


Διάρκεια Ζωής:  9,2


Πληθυσμός στη φύση: 100.000-200.000


Απειλές: Μείωση του βιοτόπου τους, παράνομο κυνήγι.


Κατάταξη IUCN: Σχεδόν απειλούμενο.


Γνωρίζετε ότι:

  1. Έχουν πάρει το όνομά τους από τον Αμερικανό ορνιθολόγο Daniel Giraud Elliot (1835-1915).
  2. Το αρσενικό είναι πολυγαμικό, ζευγαρώνει  με 2 ή 3 θηλυκές και δεν συμμετέχει στην κατασκευή της φωλιάς, το κλώσημα των αυγών και την φροντίδα των μικρών. 



Αναζητήστε τα ζώα μας :



Αναζητήστε τα ζώα μας αλφαβητικά: