365 Μέρες | Από 9 πμ έως Δύση ήλιου
GR | EN
Κοάτι

Κοάτι

Υιοθέτησέ το!

Επιστημονική Ονομασία:

Nasua nasua


Κατανομή

Νότια Αμερική, από την Κολομβία και τη Βενεζουέλα ως την Ουρουγουάη, στα βόρεια τμήματα της Αργεντινής και το Εκουαδόρ.


Διατροφή:

Είναι παμφάγα, τρώνε ασπόνδυλα, φρούτα και ενίοτε σπονδυλωτά (μικρά)


Πληροφορίες

Βιότοπος: Δασώδεις περιοχές, φυλλοβόλα, αειθαλή, ξηρικά, αλλά και σύνθετα.

 

Κυοφορία:  74-77 μέρες, Γεννά συνηθως 3-4 μικρά(υπό τη φροντίδα του ανθρώπου από 1-7)


Κοινωνική δομή: Τα αρσενικά είναι μοναχικά , ενώ τα θηλυκά με τα ανήλικα αρσενικά σε ομάδες 30 ατόμων (μέγιστο)


Βάρος: 3-6 κιλά


Διαστάσεις: 41-67 εκ. το σώμα, 32-69 εκ. η ουρά


Πληθυσμός στη φύση: Άγνωστος -Μειώνεται


Διάρκεια Ζωής: 7-8 χρόνια στη φύση, έως 14 υπό τη φροντίδα του ανθρώπου


Απειλές: Εμπόριο κατοικίδιων,  Αποψίλωση των δασών και καταστροφή βιότοπου, Κυνήγι από ανθρώπους για το κρέας τους.


Κατάταξη IUCN:Ελάχιστης ανησυχίας.


Γνωρίζετε ότι:

  1. Το κοάτι προέρχεται από τις Ινδιάνικες λέξεις που σημαίνουν «ζώνη» και «μύτη», λόγω του ότι ακουμπούν την κοιλιά τους με τη μύτη τους τη ώρα που κοιμούνται.
  2. Νοτιοαμερικάνικα κοάτι εντάχθηκαν στο νησί του Ροβινσώνα Κρούσω, όπου 2  έγγυα θηλυκά διέφυγαν. Από τότε ο αριθμός τους στο νησί έχει αυξηθεί, προκαλώντας ζημιά στην τοπική χλωρίδα ενώ ανταγωνίζονται και άλλα είδη ζώων στο νησί.
  3. Τα κοάτι συγγενεύουν με τα ρακούν όμως είναι μεγαλύτερα σε μέγεθος από αυτά.



Αναζητήστε τα ζώα μας :



Αναζητήστε τα ζώα μας αλφαβητικά: