365 Μέρες | Από 9 πμ έως Δύση ήλιου
GR | EN
Κρανιοφόρο Κουρασό

Κρανιοφόρο Κουρασό

Υιοθέτησέ το!

Επιστημονική Ονομασία:

Pauxi pauxi


Κατανομή

Δ. Βενεζουέλα, B. Κολομβία


Διατροφή:

Κυρίως πεσμένα φρούτα και σπόρους, επίσης τρυφερά φύλλα και μπουμπούκια.


Πληροφορίες

Βιότοπος: Πυκνά, υγρά, ψυχρά, ορεινά δάση.

Επώαση: 34-36 μέρες / 2 αυγά


Κοινωνική δομή: Ζεύγη ή οικογένειες έως 6 ατόμων


Βάρος: αρσενικά 3,7κιλά, θηλυκά 2,6 κιλά


Διαστάσεις: 85-92εκ


Πληθυσμός στη φύση: 1.500-4.000


Διάρκεια Ζωής: ~24


Απειλές: Αποψίλωση των δασών, κυνήγι για το κρέας τους ή για την κάσκα του κεφαλιού τους για κατασκευή κολιέ από τους ντόπιους.

 

Κατάταξη IUCN: Κινδυνεύον


Γνωρίζετε ότι:

Έχουν ένα ασυνήθιστο τελετουργικό ζευγαρώματος. Το αρσενικό παίρνει τροφή στο στόμα του και φωνάζει το θηλυκό. Αν εκείνη έρθει και πάρει την τροφή σημαίνει ότι τον αποδέχεται.




Αναζητήστε τα ζώα μας :



Αναζητήστε τα ζώα μας αλφαβητικά: