365 Μέρες | Από 9 πμ έως Δύση ήλιου
GR | EN
Κράχτης του Νότου

Κράχτης του Νότου

Υιοθέτησέ το!

Επιστημονική Ονομασία:

Chauna torquata


Κατανομή

Βολιβία, Ν. Βραζιλία ως Κ. Αργεντινή, Ν.Α. Περο


Διατροφή:

Κυρίως φυτοφάγο. Υδρόβια φυτά, σπόρους, φύλλα, ρίζες και μίσχους λαχανικών και άλλων σιτηρών, μικρές ποσότητες εντόμων.


Πληροφορίες

Βιότοπος: Τροπικοί ή υποτροπικοί υγρότοποι, καλλιεργημένες εκτάσεις.


Επώαση: 42-46 μέρες / 2-7 αυγά


Κοινωνική δομή: Ζεύγη (κατά την περίοδο αναπαραγωγής) ή μεγάλα σμήνη ως 100 πουλιών.


Βάρος: 4400γρ max


Διαστάσεις: 80-95εκ


Διάρκεια Ζωής: ~15


Πληθυσμός στη φύση: άγνωστος, σταθερός


Απειλές: Δεν υπάρχουν σημαντικές απειλές για αυτό το είδος.


Κατάταξη IUCN: Μειωμένου ενδιαφέροντος


Γνωρίζετε ότι:

  1. Το όνομά τους οφείλεται στην πολύ δυνατή φωνή τους, η οποία μπορεί να ακουστεί σε απόσταση έως 3χλμ.
  2. Κάνουν μονογαμικές σχέσεις που κρατούν για πολλά χρόνια ή πιθανόν για όλη τους την ζωή.
  3. Οι ντόπιοι πιάνουν νεαρούς κράχτες για να τους μεγαλώσουν μαζί με κότες τις οποίες υπερασπίζονται διακαώς από τους θηρευτές τους.



Αναζητήστε τα ζώα μας :



Αναζητήστε τα ζώα μας αλφαβητικά: