365 Μέρες | Από 9 πμ έως Δύση ήλιου
GR | EN
Μπούφος του ακροτηρίου

Μπούφος του ακροτηρίου

Υιοθέτησέ το!

Επιστημονική Ονομασία:

Bubo capensis


Κατανομή

Ανατολική και Νότια Αφρική.


Διατροφή:

Τρέφεται με θηλαστικά, από ποντίκια μέχρι λαγούς. Επίσης με πουλιά, ερπετά, βατράχια, σκορπιούς, καβούρια και μεγάλα έντομα.


Πληροφορίες

Βιότοπος: Ορεινές περιοχές, βραχώδη φαράγγια και δασωμένες ρεματιές.


Επώαση: Συνήθως 2 αυγά (1-3), εκκόλαψη σε 34-38 ημέρες.


Κοινωνική δομή: Μοναχικά, ή σε ζεύγη.


Βάρος: 900 – 1800 γραμμάρια.


Διαστάσεις:  Μήκος 46 – 58 εκ., μήκος ουράς 175-241 χιλιοστά, άνοιγμα φτερών -120 εκ.


Διάρκεια Ζωής στη Φύση: 15-20 χρόνια


Πληθυσμός στη φύση: Άγνωστος. Σπάνιο σε κάποιες περιοχές, πολύ κοινό σε άλλες.


Απειλές: Δεν υπάρχουν στοιχεία για σημαντικές απειλές.


Κατάταξη IUCN: Μειωμένου ενδιαφέροντος.


Γνωρίζετε ότι:

  1. Οι νεαροί μπούφοι εγκαταλείπουν τη φωλιά 2-4 εβδομάδες πριν καταφέρουν να πετάξουν. Περιπλανιούνται στο έδαφος και σκαρφαλώνουν με τη βοήθεια των νυχιών, του ράμφους και των φτερών τους.
  2. Παρά το μέγεθός τους, η πτήση τους είναι αθόρυβη λόγω του απαλού φτερώματός τους. 



Αναζητήστε τα ζώα μας :



Αναζητήστε τα ζώα μας αλφαβητικά: