365 Μέρες | Από 9 πμ έως Δύση ήλιου
GR | EN
Ζεμπού ή Αγελάδα της Ινδίας

Ζεμπού ή Αγελάδα της Ινδίας

Υιοθέτησέ το!

Επιστημονική Ονομασία:

Bos taurus indicus


Κατανομή

Ν. Ασία


Διατροφή:

Φυτοφάγο. Χόρτα.


Πληροφορίες

Βιότοπος:  Τροπικά δάση, ζούγκλα, υγρότοποι, βάλτοι και ανοιχτές πεδιάδες.

Βάρος: max 270 κιλά
 

Διαστάσεις: 86-106εκ
 

Κυοφορία:  Κυοφορία 285 μέρες, 1-2 μικρά
 

Διάρκεια ζωής: ~20 χρόνια
 

Κοινωνική δομή: Kοπάδια με ένα αρσενικό και πολλά θηλυκά
 

Πληθυσμός: 270 εκατομμύρια μόνο στην Ινδία
 

Κατάσταση κινδύνου:  Οικόσιτο

 

Απειλές: Δεν υπάρχουν σημαντικές απειλές. Υπάρχουν εκατομμύρια Ζεμπού αγελάδες στην Ινδία, Αμερική και Βραζιλία λόγω της κτηνοτροφίας και πλέον υπάρχουν πολλές διαφορετικές ράτσες. "
 

Γνωρίζετε ότι:
Έχει μια χαρακτηριστική καμπούρα, πεσμένα αυτιά και μεγάλο προγούλι.
Οι ειδικοί αδένες του επιτρέπουν την εύκολη προσαρμογή σε ζεστά κλίματα.
Είναι μια από τις μικρότερες αγελάδες στον κόσμο, φτάνοντας σε ύψος περίπου το ένα μέτρο.
Στην Ινδία θεωρείται ιερό ζώο και εκτρέφεται μόνο για εργασίες και για την παραγωγή γάλακτος.




Αναζητήστε τα ζώα μας :



Αναζητήστε τα ζώα μας αλφαβητικά: