365 Μέρες | Από 9 πμ έως Δύση ήλιου
GR | EN

 

 

Ο μεγάλος Διαγωνισμός Φωτογραφίας στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο ολοκληρώθηκε!

 

#AtticaWildShots

 

Σύντομα θα σας ανακοινώσουμε τους νικητές.

 

_______________________________________________________________________________________________

 

(Λεπτομέρειες του διαγωνισμού όπως ανακοινώθηκαν κατά την έναρξή του).

 

Διοργανώνουμε τον πρώτο μας διαγωνισμό φωτογραφίας με θέμα την επίσκεψή σας στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο και σας καλούμε να μας στείλετε τις καλύτερές φωτογραφίες σας για να πάρετε μέρος και να κερδίσετε πλούσια δώρα!

 

Από τον βασιλιά της ζούγκλας έως τα πιο εξωτικά πτηνά, από τα ζωάκια της φάρμας ώς τα παιχνιδιάρικα δελφίνια, κλέψτε τη στιγμή που αποτυπώνει καλύτερα τον μαγευτικό κόσμο του Πάρκου με την φωτογραφική στιγμή που σας συναρπάζει από την 1η Απριλίου και μέχρι τις 30 Αυγούστου, και κερδίστε!

 

Και αν δεν γνωρίζετε και πολλά από φωτογραφία, αλλά όμως θέλετε να συμμετέχετε στον διαγωνισμό μας, το Αττικό Πάρκο σας δίνει μία μοναδική ευκαιρία να μάθετε στα γρήγορα τα βασικά μυστικά της τέχνης της φωτογραφίας: γραφτείτε άμεσα σε ένα από τα τρία Σεμινάρια Φωτογραφίας που γίνονται στο Πάρκο αυτή την Άνοιξη και εξοπλιστείτε με τις απαραίτητες γνώσεις εφ' όρου ζωής για την δημιουργία μοναδικών εικόνων που θα σας κάνουν πάντα περήφανους και ευτυχείς, θα σας θέσουν δε ΚΑΙ στη λίστα με τους υποψήφιους νικητές του διαγωνισμού μας!  

 

Πληροφορίες εγγραφής για τα σεμινάρια φωτογραφίας εδώ:

 

http://www.atticapark.com/PhotoSeminars

 

 

ΒΡΑΒΕΥΣΙΜΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ:

 

1. Οι κάτοικοι του Πάρκου: φωτογραφίες από την καθημερινότητα των ζώων ή την επαφή τους με τους επισκέπτες.


2. Φωτογραφίες δράσης: φωτογραφίες που συλλαμβάνουν τα ζώα σε στιγμές δράσης.


3. Αστείο ή χαριτωμένο: φωτογραφίες που συλλαμβάνουν τα ζώα σε αστείες ή χαριτωμένες στιγμές.


4. Πορτρέτο: τα ωραιότερα κοντινά close-ups.


5. Ασπρόμαυρη:  για τους λάτρεις της ιδιαίτερης αυτής τεχνοτροπίας.


6. Selfie: Βάλε την αντίστροφη κάμερα του κινητού σου*, πάρε το selfie stick και τράβα την selfie σου με τα ζώα στο παρασκήνιο

 

*η μόνη κατηγορία στην οποία επιτρέπεται να χρησιμοποιήσετε κινητό τηλέφωνο για την λήψη φωτογραφίας

 

 

Τα δώρα:

 

**** Για τον έναν/μία ΜΕΓΑΛΟ νικητή όλων των κατηγοριών, ο οποίος θα τραβήξει την ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ του διαγωνισμού μας:  

 

 

I.) Καταπληκτική φωτογραφική μηχανή FUJIFILM X-T10 + Φακός 16-50mm Black

 

Τύπος συσκευής: Mirrorless Camera

Ανάλυση βίντεο: 1080p 

Διαγώνιος οθόνης: 3 inches 

Τύπος αισθητήρα: X-Trans CMOS II

Ανάλυση: 16.3 megapixels 

Ανάλυση φωτογραφίας: 4896 x 3264 pixels 

Ευαισθησία στο φως: ISO 100 – 51200

 

ΚΑΙ

 

II.) Απο την Σχολή Φωτογραφικών Σπουδών ΟΡΑΜΑ, ένα σεμινάριο της επιλογής του/της αξίας έως ευρώ. 

 

 

ΚΑΙ 

 

ΙΙΙ.) Δύο Ετήσιες Κάρτες του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου για απεριόριστες επισκέψεις και αμέτρητες ευκαιρείες για απίθανες φωτογραφίες των 2000+ ζώων του Πάρκου μέχρι το τέλος του 2018!

 

 

 

*** 1ος Νικητής ανα κατηγορία:

Ένα σεμινάριο της επιλογής τους από την κατηγορία ΒΑΣΙΚΗ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ στη Σχολή Φωτογραφικών Σπουδών ΟΡΑΜΑ αξίας έως 80 ευρώ.

 

 

** 2ος Νικητής ανα κατηγορία:

 

 

FUJIFILM Instax Mini 8

Τύπος συσκευής: Instant Film Camera 

Τύπος μπαταρίας: 2 x Αλκαλικές μπαταρίες LR6/AA 

Χρονοδιακόπτης: 0.2 sec έως 6 sec

Ειδικά χαρακτηριστικά:

Διαστάσεις φωτογραφίας: 62 x 46 mm

Πλάτος: 116 mm Ύψος: 118.3 mm Βάθος: 68.2 mm

 

 

* 3ος Νικητής ανα κατηγορία:

Δύο Ετήσιες κάρτες του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου για απεριόριστες επισκέψεις  και αμέτρητες ευκαιρείες για απίθανες φωτογραφίες των 2.000+ ζώων του Πάρκου μέχρι το τέλος του 2018!.

 

 

Τρόπος Συμμετοχής:

 

Στείλε τη φωτογραφία σου από 1η Απριλίου έως και 30 Αυγούστου 2017 στο PhotoCompetition@AtticaPark.gr, καθώς και στη σελίδα σου στο Instagram με hashtag #AtticaWildShots, και άσε την κριτική επιτροπή να αποφασίσει αν θα είσαι ένας από τους νικητές.

 

 

Κριτική Επιτροπή: 

 

 

Η κριτική επιτροπή αποτελείται από τον Ροδόλφο Ράλλη (πρόεδρος της ΑΜΚΕ ΠΕΛΑΡΓΟΥ και διοργανωτή του διαγωνισμού), τον Γιάννη Ριζομάρκο (ιδιοκτήτη και διευθυντή της Σχολής Φωτογραφικών Σπουδών ΟΡΑΜΑ), τον Ευάγγελο Ψαθά (Διευθυντή επαγγελματικής φωτογραφίας της FUJIFILM HELLAS), και τον Μενέλαο Μελετζή (Σύμβουλο Εκδόσεων της Nexus Publications/ΦΩΤΟΡΑΜΑ) .

 

 

Όροι Συμμετοχής:

 

1. Ο μέγιστος αριθμός των φωτογραφιών που οι συμμετέχοντες πρέπει να επιλέξουν για να υποβάλουν στο διαγωνισμό είναι μία φωτογραφία/ εβδομάδα ανά κατηγορία.


2. Απαγορεύεται η λήψη φωτογραφιών με κινητό (ΠΛΗΝ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ Selfies), καθώς και η χρήση drone.


3. Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να ελέγξουν και να διορθώσουν την ημερομηνία και την ώρα στις φωτογραφικές τους μηχανές εάν αυτή είναι λάθος.


4. Οι φωτογραφίες που θα παραδώσουν οι συμμετέχοντες θα πρέπει να έχουν γίνει μόνον κατά την διάρκεια του διαγωνισμού (δηλαδή από 1/4/17 έως και 31/8/17). Φωτογραφίες με άλλη ηλεκτρονική ημερομηνία εκτός της περιόδου αυτής θα απορρίπτονται.


5. Οι φωτογραφίες υποβάλλονται σε ψηφιακή μορφή στην διεύθυνση PhotoCompetition@AtticaPark.gr  μέχρι τις 31/8/2017. Θα πρέπει να αποστέλλονται σε συμπιεσμένο φάκελο με το ονοματεπώνυμο του συμμετέχοντα, διεύθυνση, τηλέφωνο επικοινωνίας και αναφορά της κατηγορίας που διαγωνίζεται. Οι εικόνες πρέπει να εισαχθούν ως .jpg αρχεία να μην είναι μεγαλύτερες από 5MB και μικρότερες από 1MB.  Κατά μέγιστον 3000 x 2000 pixel ή λιγότερο.

 

6. Οι εικόνες δεν πρέπει να περιέχουν περιθώρια, υδατογραφήματα, υπογραφές ή στοιχεία επικοινωνίας.  Επιτρέπεται η ψηφιακή επεξεργασία τονικότητας, αντίθεσης, περικοπής, οξύτητας, μείωσης θορύβου, μικρές εργασίες καθαρισμού.  Απαγορεύεται η πρόσθεση ή αφαίρεση αντικειμένων, ζώων, ανθρώπων, η συρραφή (κολάζ/ πανόραμα) και η επεξεργασία HDR. Διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε οποιαδήποτε συμμετοχή με εικόνες που θεωρούνται ακατάλληλες ή προσβλητικές. Αυτό περιλαμβάνει οποιοδήποτε περιεχόμενο κρίνεται από τους διοργανωτές ρατσιστικό, σεξιστικό, ομοφοβικό, σεξουαλικό, υβριστικό, ανάρμοστο, ή εικόνες που απεικονίζουν ζώα με αναξιοπρεπή ή ταπεινωτικό τρόπο. 


7. Οι νικήτριες φωτογραφία θα πρέπει να σταλεί με e-mail στο Αττικό Πάρκο στην μορφή που τραβήχτηκε (αρχικό JPG ή RAW αρχείο χωρίς διορθώσεις) από τον/την διαγωνιζόμενο, αν/ όποτε αυτό του/της ζητηθεί.


8. Απαγορεύεται να εισέρχεσθε για να φωτογραφίσετε σε χώρους του Αττικού Πάρκου όπου σηματοδοτείται η απαγόρευση εισόδου για το κοινό.


9. Συμμετοχή ανηλίκων φωτογράφων επιτρέπεται κατόπιν έγγραφης (με e-mail στο PhotoCompetition@AtticaPark.gr) δήλωσης και/ή συναίνεσης των γονέων ή κηδεμόνων τους.


10. Οι συμμετέχοντες στον διαγωνισμό δηλώνουν υπεύθυνα ότι παραχωρούν στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο το δικαίωμα χρήσης των φωτογραφιών τους για οποιαδήποτε χρήση κρίνει το Πάρκο απαραίτητη (πχ δημοσίευση, έκθεση σε οποιοδήποτε μέσο, εκτύπωση), με τον μοναδικο όρο της ευκρινούς αναφοράς του ονόματος του δημιουργού. 


11. Η συμμετοχή στον διαγωνισμό συνεπάγεται την ανεπιφύλακτη αποδοχή από τους διαγωνιζόμενους όλων των παρόντων όρων της προκήρυξης του διαγωνισμού.

 

 

 

Επιλογή Νικητών:

 

Η κριτική επιτροπή θα συνέλθει για την επιλογή των νικητών του διαγωνσιμού αυτού το πρώτο 15ήμερο του Σεπτεμβρίου 2017.  Τα αποτελέσματα θα δημοσιοποιηθούν ακολούθως στην ιστοσελίδα μας http://www.atticapark.com/PhotoCompetition στις 15/9/17 καθώς και στην σελίδα μας στο Facebook

https://www.facebook.com/AtticaZoologicalPark/ .

 

Οι νικητές θα ειδοποιηθούν συγχρόνως με σχετικό e-mail (στην διεύθυνση που μας έχουν δηλώσει με τη συμμετοχή της βραβευθείσας φωτογραφίας) για να παραλάβουν τα δώρα τους μέχρι τέλους Σεπτεμβρίου 2017.

 

Για περισσότερες πληροφορίες στείλτε μας e-mail στο

PhotoCompetition@AtticaPark.gr

 

ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: