365 Μέρες | Από 9 πμ έως Δύση ήλιου
GR | EN
  • | ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ |
  • Από την Κυριακή 11 Απριλίο, το πάρκο είναι ανοιχτό κάθε μέρα μόνο με την αγορά ηλεκτρονικού εισιτηρίου.

  • | ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ |
  • Από την Κυριακή 11 Απριλίο, το πάρκο είναι ανοιχτό κάθε μέρα μόνο με την αγορά ηλεκτρονικού εισιτηρίου.

Αλεπού Φέννεκ

Αλεπού Φέννεκ

Υιοθέτησέ το!

Επιστημονική Ονομασία:

Vulpes zerda


Κατανομή

Β. Αφρική έως Β. Σινά


Διατροφή:

Παμφάγο. Έντομα, μικρά τρωκτικά, σαύρες, αυγά, μικρά πουλιά, διάφορα φρούτα, βολβούς.


Πληροφορίες

Βιότοπος:  Έρημος, σταθερές αμμοθίνες

Βάρος: 0,8-1,87 κιλά


Διαστάσεις: 33,3-39,5εκ


Κυοφορία:  50-52 μέρες, 1-4 μικρά


Διάρκεια ζωής: ~10


Κοινωνική δομή: Οικογενειακές ομάδες 2-10 ατόμων.


Πληθυσμός στη φύση: Κοινό

 

Κατάσταση IUCN:  Μειωμένου ενδιαφέροντος


Απειλές: Παγίδευση για εμπορική χρήση (φωτογραφήσεις, πώληση για το εμπόριο κατοικίδιων ή σε τουρίστες, θανάτωση για τη γούνα τους από τους ντόπιους) και καταπάτηση του βιότοπού τους λόγω οικιστικής εξάπλωσης που οδηγεί στην εξαφάνισή τους από μερικές περιοχές.


Γνωρίζετε ότι:

  1. Είναι το μικρότερο είδος αλεπούς στον κόσμο.
  2. Είναι νυκτόβιο, αποφεύγει τη ζέστη μένοντας σε λαγούμια την ημέρα.
  3. Οι πατούσες του καλύπτονται με τρίχωμα που προστατεύει από την καυτή άμμο.
  4. Τα μεγάλα τους αυτιά βοηθάνε να ακούνε τα θηράματά τους που κινούνται κάτω από την άμμο και να αποβάλλουν θερμότητα.

 




Αναζητήστε τα ζώα μας :



Αναζητήστε τα ζώα μας αλφαβητικά: