365 Μέρες | Από 9 πμ έως Δύση ήλιου
GR | EN
  • | ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ |
  • Σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ το πάρκο θα παραμείνει κλειστό μέχρι νεωτέρας. Για πληροφορίες επικοινωνήστε στο zoo@atticapark.gr

  • | ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ |
  • Σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ το πάρκο θα παραμείνει κλειστό μέχρι νεωτέρας. Για πληροφορίες επικοινωνήστε στο zoo@atticapark.gr

Ασιατικός Ελέφαντας

Ασιατικός Ελέφαντας

Υιοθέτησέ το!

Επιστημονική Ονομασία:

Elephas maximus


Κατανομή

Απομονωμένα μέρη του Μπαγκλαντές, Μπουτάν, Ινδία, Μυανμάρ, Νεπάλ, Σρι Λάνκα, Ταϋλάνδη, Καμπότζη, Βιετνάμ, Ν. Κίνα, Λάος, Μαλαισία και Ινδονησία.


Διατροφή:

Φυτοφάγο. Κυρίως χόρτα, αλλά και θάμνους, φλοιούς δέντρων, ρύζι, φρούτα και φύλλα. Τρώνε κατά μέσω όρο 150 κιλά τροφής την ημέρα.


Πληροφορίες

Βιότοπος: Βοσκοτόπια, διάφορα είδη δασών  

 

Κυοφορία: 22 μήνες, 1 μικρό.


Κοινωνική δομή: 1-7 ζώα. Τα θηλυκά σχηματίζουν ομάδες που συνδέονται συγγενικά και κυριαρχούνται από το γηραιότερο θηλυκό. Τα αρσενικά είναι συνήθως μοναχικά.  
Βάρος: αρσενικό έως 6.000 κιλά, θηλυκό ως 4.160 κιλά.


Διαστάσεις: μήκος έως 6,40μ. ύψος έως 3,40μ


Πληθυσμός στη φύση: 40.000-50.000


Διάρκεια Ζωής: 60-70 χρόνια στη φύση


Απειλές: Μείωση, υποβάθμιση και κατακερματισμός του βιότοπού τους (λόγω της εξάπλωσης του ανθρώπινου πληθυσμού, που οδηγεί σε σύγκρουση,  προκαλώντας τον θάνατο εκατοντάδων ανθρώπων και ελεφάντων ετησίως), κυνήγι για το κρέας και το δέρμα τους.


Κατάταξη IUCN: Κινδυνεύον

 

Γνωρίζετε ότι:

  1. Επικοινωνούν με βρυχηθμούς, φυσήματα και μουγκρητά. Εκπέμπουν επίσης υπόηχους χαμηλής συχνότητας οι οποίοι ταξιδεύουν αρκετά χιλιόμετρα.
  2. Τα θηλυκά και μερικά αρσενικά δεν έχουν χαυλιόδοντες, συνεπώς το κυνήγι τους για αυτό το λόγο αποτελεί δευτερεύουσα απειλή.
  3. Περνούν έως 19 ώρες την ημέρα τρώγοντας έως 150 κιλά τροφής.
  4. Αφοδεύουν περίπου 16-18 φορές την ημέρα, παράγοντας περίπου 100 κιλά κοπριάς.

 

Ελέφαντες στην Ελλάδα: ταξίδι στην ιστορία

διαβάστε το σχετικό άρθρο εδώ

 

Ελέφαντες στην Ασιατική Κουλτούρα 

μάθετε περισσότερα εδώ

 




Αναζητήστε τα ζώα μας :



Αναζητήστε τα ζώα μας αλφαβητικά: