365 Μέρες | Από 9 πμ έως Δύση ήλιου
GR | EN
  • | ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ |
  • Σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ το πάρκο θα παραμείνει κλειστό μέχρι νεωτέρας. Για πληροφορίες επικοινωνήστε στο zoo@atticapark.gr

  • | ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ |
  • Σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ το πάρκο θα παραμείνει κλειστό μέχρι νεωτέρας. Για πληροφορίες επικοινωνήστε στο zoo@atticapark.gr

Βουβόκυκνος

Βουβόκυκνος

Υιοθέτησέ το!

Επιστημονική Ονομασία:

Cygnus olor


Κατανομή

Ευρώπη (και στην Ελλάδα), Ασία. Έχει εισαχθεί σε Ν. Ζηλανδία, Αυστραλία, Ν. Αφρική και Ηνωμένες Πολιτείες.


Διατροφή:

Φύλλα, υδρόβια φυτά, χόρτα, άλγη, σπόρους, μερικές φορές αμφίβια (βατράχια, φρύνους, γυρίνους) και υδρόβια ασπόνδυλα (μαλάκια, έντομα και σκουλήκια), περιστασιακά ψάρια.


Πληροφορίες

Βιότοπος: διάφορους πεδινούς υγροτόπους όπως ρηχές λίμνες, βάλτους και μικρά ποτάμια.


Επώαση: 35-41 μέρες / 5-7 αυγά


Κοινωνική δομή: ομάδες μερικών χιλιάδων και ζεύγη κατά την αναπαραγωγική περίοδο.


Βάρος: max: 15 κιλά


Διαστάσεις: max: 160εκ άνοιγμα φτερών: max 2,4μ


Διάρκεια Ζωής: 27


Πληθυσμός στη φύση: 600.000 - 610.000


Απειλές: δηλητηρίαση από μόλυβδο, δηλητηρίαση από χαλκό, εμπλοκή σε δίχτυα ή αγκίστρια, σύγκρουση με εναέριες γραμμές, πετρελαιοκηλίδες, επιδημίες γρίπης των πτηνών.


Κατάταξη IUCN: μειωμένου ενδιαφέροντος


Γνωρίζετε ότι:

  1. Στην Ελλάδα οι βουβόκυκνοι περνούν το χειμώνα και συγκεντρώνονται σε ομάδες από 3.500 έως 6.000 ατόμων.
  2. Είναι ένα από τα βαρύτερα πουλιά στον κόσμο που πετάνε.
  3. Σε αντίθεση με το όνομά του ο βουβόκυκνος παράγει διάφορους ήχους.



Αναζητήστε τα ζώα μας :



Αναζητήστε τα ζώα μας αλφαβητικά: