365 Μέρες | Από 9 πμ έως Δύση ήλιου
GR | EN
  • | ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ |
  • Σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ το πάρκο θα παραμείνει κλειστό μέχρι νεωτέρας. Για πληροφορίες επικοινωνήστε στο zoo@atticapark.gr

  • | ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ |
  • Σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ το πάρκο θα παραμείνει κλειστό μέχρι νεωτέρας. Για πληροφορίες επικοινωνήστε στο zoo@atticapark.gr

Βούκερος της Παπούας

Βούκερος της Παπούας

Υιοθέτησέ το!

Επιστημονική Ονομασία:

Rhyticeros plicatus


Κατανομή

Ινδονησία, Παπούα Νέα Γουινέα, Νησιά Σολόμωντα.


Διατροφή:

Κυρίως Φρουτοφάγο. Φρούτα, λουλούδια φίκου, καβούρια, κηρήθρες μελισσών.


Πληροφορίες

Βιότοπος: Αειθαλή παραποτάμια δάση


Επώαση: 29-40 μέρες / 1-2 αυγά


Κοινωνική δομή: ζεύγη, μικρές ή μεγάλες ομάδες ως 45 ατόμων.


Βάρος: 2 κιλά max


Διαστάσεις: 65-85εκ


Διάρκεια Ζωής: 40-45 υπό ανθρώπινη φροντίδα


Πληθυσμός στη φύση: κοινό


Απειλές: Καταστροφή του βιοτόπου του και κυνήγι ως τροφή και ως τρόπαιο.


Κατάταξη IUCN: Μειωμένου ενδιαφέροντος


Γνωρίζετε ότι:

Κάποιες φορές τρώνε χώμα. Αυτό είναι γνωστό ως γεωφαγία και πιθανόν συμβαίνει για να δεσμεύσουν τις δηλητηριώδεις ή πικρές ουσίες που βρίσκονται σε αρκετά φρούτα και σπόρους που καταναλώνουν, επιτρέποντας τους έτσι να χωνεύουν αυτά τα κατά τα άλλα θρεπτικά φυτικά μέρη.




Αναζητήστε τα ζώα μας :



Αναζητήστε τα ζώα μας αλφαβητικά: