365 Μέρες | Από 9 πμ έως Δύση ήλιου
GR | EN
  • | ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ |
  • Σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ το πάρκο θα παραμείνει κλειστό μέχρι νεωτέρας. Για πληροφορίες επικοινωνήστε στο zoo@atticapark.gr

  • | ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ |
  • Σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ το πάρκο θα παραμείνει κλειστό μέχρι νεωτέρας. Για πληροφορίες επικοινωνήστε στο zoo@atticapark.gr

Βούκερος του Παλαουάν

Βούκερος του Παλαουάν

Υιοθέτησέ το!

Επιστημονική Ονομασία:

Anthracoceros marchei


Κατανομή

Νησί Πάλαουαν και γειτονικά νησιά στις Φιλιππίνες.


Διατροφή:

Κυρίως φρούτα, επίσης έντομα και σαύρες.


Πληροφορίες

Βιότοπος: αειθαλή δάση με ψηλά δέντρα για φώλιασμα. Επίσης σε μαγκρόβια, καλλιεργημένες ή θαμνώδεις εκτάσεις κοντά σε δάση.


Επώαση: 25-30 μέρες / ~1-3 αυγά


Κοινωνική δομή: Μικρές ομάδες


Βάρος: 580-920 γρ


Διαστάσεις: 55εκ


Διάρκεια Ζωής: ~15-20


Πληθυσμός στη φύση: 1.500-7.000


Απειλές: Κατακερματισμένος βιότοπος, κυνήγι για τροφή και για το εμπόριο ζώων, καταστροφή του φυσικού του περιβάλλοντος (υλοτομία και ορυχεία).


Κατάταξη IUCN: Τρωτό


Γνωρίζετε ότι:

  1. Η συμπεριφορά φωλιάσματος των βούκερων είναι μοναδική. Το θηλυκό κλείνεται μέσα στην κουφάλα ενός δέντρου, αφήνοντας μόνο μια μακρόστενη σχισμή μέσα από την οποία το αρσενικό ταΐζει το θηλυκό και τα μικρά του μέχρι να είναι σχεδόν έτοιμα να πετάξουν. Αυτή η περίεργη συμπεριφορά αποτελεί  αμυντικό μηχανισμό έναντι  θηρευτών, όπως τα φίδια και τα κουνάβια.



Αναζητήστε τα ζώα μας :



Αναζητήστε τα ζώα μας αλφαβητικά: