365 Μέρες | Από 9 πμ έως Δύση ήλιου
GR | EN

Μαυροκέφαλος Υφαντής

Υιοθέτησέ το!

Επιστημονική Ονομασία:

Ploceus cucullatus


Κατανομή

Sub-Saharan Africa


Διατροφή:

Κυρίως σποροφάγο. Σπόρους, δημητριακά, φρούτα (άγρια σύκα, φρούτα κάκτων), καρπούς φοινικόδεντρων, νέκταρ, έντομα (όπως σκαθάρια, μυρμήγκια, τερμίτες, ακρίδες, μάντις, κάμπιες).


Πληροφορίες

Βιότοπος: Σαβάνα, παραποτάμια δάση, υγρότοποι, καλλιεργημένες εκτάσεις, χωριά, κήποι.


Επώαση: 12 μέρες / 2-4 αυγά


Κοινωνική δομή: Μεγάλα σμήνη


Βάρος: αρσενικά 46γρ max, θηλυκά 37γρ max


Διαστάσεις: 17εκ


Διάρκεια Ζωής: ~14


Πληθυσμός στη φύση: άγνωστος, άφθονο και ευρέως διαδεδομένο.


Απειλές: Δεν υπάρχουν ουσιώδεις απειλές για αυτό το είδος.


Κατάταξη IUCN: Μειωμένου ενδιαφέροντος


Γνωρίζετε ότι:

  1. Πάνω σε ένα δέντρο μπορεί να υφάνουν πάνω από 200 φωλιές και η αποικία ξεπερνά τις 1000 φωλιές.
  2. Η φωλιά υφαίνεται από το αρσενικό μέσα σε 11 ώρες, με σκισμένες λωρίδες από φύλλα καλαμιών ή φοίνικες. Στο πάνω μέρος συχνά προσθέτει ένα στρώμα από πλατιά φύλλα. Το θηλυκό στρώνει τη φωλιά που αποδέχεται με φύλλα, χόρτα και μερικά φτερά.
  3. Τα αρσενικά είναι πολυγαμικά, έχοντας ως 5 θηλυκές ταυτόχρονα στη ίδια επικράτεια. Τα θηλυκά μπορεί επίσης να αλλάξουν ταίρι.
  4. Τα μικρά ταΐζονται κυρίως με έντομα.
  5. Οι φωλιές θηρεύονται από φίδια συμπεριλαμβανομένων και των μάμπα, μαϊμούδες, κοράκια και γεράκια. 



Αναζητήστε τα ζώα μας :



Αναζητήστε τα ζώα μας αλφαβητικά: