365 Μέρες | Από 9 πμ έως Δύση ήλιου
GR | EN
Σπίνος της Ιάβας

Σπίνος της Ιάβας

Υιοθέτησέ το!

Επιστημονική Ονομασία:

Padda oryzivora


Κατανομή

Ιάβα, Μπαλί.


Διατροφή:

Κυρίως σποροφάγο. Σιτηρά, κυρίως ρύζι, σπόρους χόρτων ή λουλουδιών, μερικά έντομα.


Πληροφορίες

Βιότοπος: Ανοιχτά λιβάδια και δάση, ορυζώνες, κατοικημένες περιοχές


Επώαση: 13-14 μέρες / 4-7 αυγά


Κοινωνική δομή: Μικρά ή μεγάλα σμήνη εκατοντάδων πουλιών.


Βάρος: 27,8γρ


Διαστάσεις: 15εκ


Διάρκεια Ζωής:  2-7


Πληθυσμός στη φύση: 2.500-9.999


Απειλές: Παγίδευση για το τοπικό ή διεθνές εμπόριο πτηνών, θανάτωση ως παρασιτικό είδος στους ορυζώνες, κυνήγι τοπικά ως τροφή.


Κατάταξη IUCN: Ευάλωτο


Γνωρίζετε ότι:

  1. Τα αρσενικά ερωτοτροπούν με ένα σύνθετο χορό που περιλαμβάνει υποκλίσεις, άλματα και κελαϊδίσματα.
  2. Η φωλιά είναι μια χαλαρή κατασκευή από ξερά χόρτα, κατασκευασμένη κάτω από στέγες και μαρκίζες κτιρίων σε πόλεις και χωριά ή σε θάμνους και κορυφές δέντρων σε πιο αγροτικές περιοχές.  



Αναζητήστε τα ζώα μας :



Αναζητήστε τα ζώα μας αλφαβητικά: