365 Μέρες | Από 9 πμ έως Δύση ήλιου
GR | EN

Πυρόξανθη Δεντρόπαπια

Υιοθέτησέ το!

Επιστημονική Ονομασία:

Dendrocygna bicolor


Κατανομή

Υποσαχάρια Αφρική Ν. ως Νότια Αφρική, Μαδαγασκάρη, Ινδική Χερσόνησος, Β. ΗΠΑ ως Β. & Ν. Νότια Αμερική Ν. ως την Β. Αργεντινή.


Διατροφή:

Κυρίως φυτοφάγο. Ρύζι και άλλους σπόρους, φρούτα, χόρτα, βολβούς, βούρλα, σπάνια μικρά υδρόβια έντομα.


Πληροφορίες

Βιότοπος: Διάφορα είδη υγροτόπων γλυκού ή υφάλμυρου νερού.


Επώαση: 24-29 μέρες / 6-16 αυγά


Κοινωνική δομή: Σμήνη εκατοντάδων ή χιλιάδων πουλιών, περίοδος αναπαραγωγής σε ζεύγη ή χαλαρές ομάδες.


Βάρος: 1 κιλό


Διαστάσεις: 45-53κ


Διάρκεια Ζωής: 6,5 χρόνια


Πληθυσμός στη φύση: 1.300.000-1.500.000


Απειλές: Κυνήγι, φυτοφάρμακα στις καλλιέργειες ρυζιού, δηλητηρίαση από μόλυβδο, σύγκρουση σε καλώδια ρεύματος.


Κατάταξη IUCN: Μειωμένου ενδιαφέροντος


Γνωρίζετε ότι:

  1. Το όνομά τους  στα Αγγλικά προέρχεται από το κάλεσμά τους, που είναι ένα πολύ δυνατό σφύριγμα υψηλής συχνότητας.
  2. Συχνά φωλιάζουν παρασιτικά, εναποθέτουν τα αυγά τους σε φωλιές άλλων δενδροπαπιών ή άλλων ειδών πάπιας.
  3. Η κατασκευή της φωλιάς, η επώαση των αυγών και η φροντίδα των μικρών γίνεται και από τα δύο φύλλα.



Αναζητήστε τα ζώα μας :



Αναζητήστε τα ζώα μας αλφαβητικά: